Άργιλος Beauty & Health # 1




Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014
Καλημέρα κορίτσια!!!


Και πόσες φορές δεν έχουμε δοκιμάσει να φτιάξουμε DIY σπιτικές μάσκες;;Σήμερα λοιπόν, θα ασχοληθώ με ένα προϊόν που με δίχασε!Και ο λόγος είναι για την άργιλο...
Ας μάθουμε όμως μερικά πράγματα για την άργιλο πριν σας πω την εμπειρία μου!

Η άργιλος είναι ένα ευρέως διαδεδομένο προϊόν το οποίο έχει πάρα πολλές ιδιότητες και χρησιμότητες!Η χρήση της ξεκινάει από πολύ παλιά!Υπάρχουν αναφορές ότι οι Αρχαία Αιγύπτιοι,οι Ινδιάνοι,οι Αρχαίοι Έλληνες καθώς και άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί, χρησιμοποιούσαν πυλό για θεραπευτικούς σκοπούς!Κάτι ήξεραν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι! :D

Υπάρχουν πολλά είδη αργίλου που χωρίζονται κατά χρώμα ανάλογα με τον τόπο προέλευσής του!Κάθε είδος έχει διαφορετικά μεταλλικά στοιχεία στην σύνθεσή του και κατ' επέκταση ενδείκνυται για διαφορετική χρήση ο κάθες ένας!
Λευκή άργιλος: Ήπια άργιλος, μέτρια απορροφητικότητα, ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Απολεπίζει ήπια, αφήνοντας την επιδερμίδα μαλακή και λεία.

Κόκκινη άργιλος: Οφείλει το χρώμα της στα οξείδια του σιδήρου, κατάλληλη για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, αποτοξινώνει και ανακουφίζει το δέρμα χάρη στην σύστασή της που είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία.

Ροζ άργιλος:Μίγμα της λευκής και της κόκκινης αργίλου και φέρει τις ιδιότητες και των δύο. Κατάλληλη για ώριμες και λεπτές επιδερμίδες, καθαρίζει το δέρμα χωρίς να το ξηραίνει.

Κίτρινη άργιλος: Πλούσια σε μέταλλα, ιδανική για μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες, ειδικά για όσες είναι ευαίσθητες. Τονώνει και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα και την επουλώνει όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Πράσινη άργιλος: Πρόκειται για την πιο γνωστή άργιλο, η οποία είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μεταλλικά άλατα και είναι κατάλληλη για το λιπαρό και μεικτό δέρμα.
  • H πράσινη άργιλος έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και βακτηριοστατικές ιδιότητες.
  • Απορροφά τη λιπαρότητα, καθαρίζει το δέρμα, δεν επιτρέπει τη δημιουργία των μαύρων κηλίδων και συσφίγγει τους πόρους.
  • Ιδανική για μικτό και λιπαρό δέρματα με τάσεις ακμής.
  • Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την εσωτερική αποτοξίνωση (πεπτικό σύστημα και συκώτι).
  • Είναι αποτελεσματική για κοψίματα, μώλωπες, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, καθώς και αρθρίτιδα, πόνους στους μυς και διαστρέμματα.

Άργιλος Rhassoul: Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος,έχει καφε-κόκκινο χρώμα, ισχυρές απορροφητικές και στυπτικές ιδιότητές,απομακρύνει το σμήγμα.

Και αφού είδαμε τις ιδιότητες της αργίλου θα σας πω τη δική μου γνώμη!
Είχα πάρει από Hondos μία άργιλο σε σκόνη γύρω στα 5,50 ευρώ!Έφτιαξα τη μάσκα με σκόνη και νερό και άπλωσα σε πρόσωπο και λαιμό!Την άφησα γύρω στα 45λεπτά (έτσι έγραφε το κουτί) αλλά μάλλον έπρεπε να την είχα αφήσει λιγότερο γιατί είχα κοκκινίσει σε κάποια σημεία!Κι ετσι δεν την χρησιμοποίησα ξανά για αρκετό καιρό...

Να σας πω ότι εγώ έχω μεικτό προς λιπαρό δέρμα κι έχω και (εκνευριστικά) μαύρα στίγματα σε κάποια σημεία!Πριν λίγο καιρό είχα βγάλει αρκετά σπυράκια (έχω κατα καιρούς κάποια) αλλά όχι τόσα όσα εκείνη τη φορά έτσι αποφάσισα να κάνω μία μασκα με άργιλο!!

 Για λιπαρό δέρμα ή με τάσεις ακμής: 
  • 1 κουταλάκι Άργιλο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και
  • 1 κουταλάκι νερό
Άπλωσα τη μάσκα σε λαιμό και πρόσωπο και την άφησα για 30λεπτά!Ε εντάξει με το που την ξέπλυνα είδα το δέρμα μου λαμπερό καθαρό και τα σπυράκια είχαν αρχίσει να υποχωρούν!Γι αυτό άλλαξα γμώμη για το προϊόν αυτό και τώρα κάνω μασκα αργίλου 2 φορές την εβδομάδα.Βοηθάει πάρα πολύ στην καταπολέμηση των σπυριών αλλά και στα μαύρα στίγματα!!

Διάφορες μάσκες!

Για ξηρό δέρμα: 1 κουταλάκι άργιλο, 1 κουταλάκι  νερό και λίγο μέλι.(20' με 30')
Για κανονικές επιδερμίδες: 3 κουταλάκια  άργιλο, 2 κουταλάκια νερό και λίγο γάλα.(20'-30')
Για κυτταρίτιδα: 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου,3 γεμάτες κουταλιές της σούπας πράσινη άργιλο σε σκόνη και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα. (20')
Χαλάρωση στήθους: 3 κουταλιές της σούπας άργιλο και όσο νερό χρειαστεί για να γίνει πολτός!Αφήνεις για 15' και ξεπλένεις με κρύο νερό!


Εσείς χρησιμοποιείτε άργιλο; 

Αυτά για σήμερα!!

STAY TUNED ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΟ POST  <3

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Flickr Images

Dimittra's Opinion. Από το Blogger.
My name is Dimitra, I am a 23 years old girl from Greece which is online shopping addict and loves make up and all the beauty stuff! I also love to taking pictures of everything!Here you can see reviews,a lot of hauls and a lot of other stuff! I hope you enjoy it!! ^^
PS: Prohibited use of any photos of this blog without my approval!

Contact with me!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Blogger news

Thank you for stopping by!

Translate

Copyright © 2015 • Here is Dimitra's opinion blogspot! Welcome :D